Storm!

Idag äre storm här. Jag har inte vågat mig ut, kan ju inte ens stänga en jacka. Skulle frysa ihjäl. Men barnen och de övriga har/är ute. Men nu äre dax för lunch så jag skulle tro att alla är på intågande.
Jag har dammsugat och ska nyårs städa lite här innan man duschar å göra sig någorlunda nyårsfin.

Här kommer lite bilder från gårkvällens badning i "soptunnan"


Foto:privat


Foto:privat


Foto:privat

Barnen tyckte det va sååå himla kul. Synd det blåser så fruktansvärt ute nu så det är tveksamt att dom kommer bada nått idag.

Nu sitter barnen och dricker varm choklad och äter arraksbollar!

På återseende


Soptunnan!

Snabbt inlägg bara! Ska lägga ut bilder imorron, har inte tid nu.
Mitt minsta brorsbarn Melker (snart 3 år) har fått bada badtunna för första gången ikväll. Men han har inte badat i en tunna utan i en SOPTUNNA. Oj oj så vi har skrattat gott åt han. Han skulle bada soptunna med Mikael...
Dom är för söt dom små. Nu sover då Melker sött. Arvid sitter å tittar på när Melvin spelar nintendo ds. Dom ska snart hoppa i säng oxå. De stora pojkarna har nyss kommit in efter en stund i badtunnan.

Blir troligtvis poppe och lite spel =) Med andra ord kanske vi ska spela.
Tjingeling

Grattis =)

                                                                                     
            

Skickar ett stort GRATTIS till min goa vän Linda som fyller 28 år idag!! Kan ju inte gratta henne idag då vi inte är hemma, men du vännen, jag tittar förbi om några dagar! ♥

Hipp hipp HURRA!!!




Lunch ute och blåsväder!

Idag åt vi en godare lunch här utanför. Mikael har ju gjort en egen pack kälke med grill på =) Så den provade vi idag =)
Men det har inte varit så skönt ute idag. Det blåser rätt så bra och det har börjat blåsa ännu mer nu!
Barnen har varit ute och lekt hela dagen. Melvin har åkt skoter och skidor. Han och Arvid är ute och gör snölyktor och åker skidor nu. Och tittar på när karlarna skottar bort all snö från stug taket!

Jag, Kristina, mamma och pappa for till borgafjäll en sväng. Handlat lite mat och sen for vi till skidstugan och kollade efter nya vantar till barnen. Mormor/farmor köpte jätte fina och förhoppningsvis varma vantar åt barna. Det va jätte mycket folk däruppe. Har inte varit där på ca 10 år.

Idag blire fisk till middag som Mikael fick när han va till svansjön. Men dessvärre är jag ingen fiskätare så jag ska äta tomtegröt istället! Duger bra det!

Det eldas för fullt i badtunnan oxå, dom ska bada ikväll =) Får se om barnen hinner bada ikväll annars får dom bada imorron på dagen!

Bjuder på lite kort från tidigare idag. Har upptäckt att klockan på kameran inte går rätt för fem öre! Å inte vet jag hur jag ska göra för att ändra det! Så shit the same!


Foto.privat

Melvin åker på sina nya skidor =)


Foto:privat

å hej å hå så det går!


foto:privat

Här grillas det burgare för fullt på packis. Oj sååå gott det va.


Foto:privat

Melvin väntar på lunchen!


Foto:privat

Det va lite av våran dag än så länge!
Imorron äre nyår!!!

                        

Frisk luft!

Har varit ut en sväng och kollat på när barnen busat. Skönt som tusan med frisk luft. Men då man inte kan röra sig och hålla igång så blir man så frusen. Så nu är jag inne igen. Men några kort kan jag bjuda på iaf!


Foto:privat

Melvin åker snowbord =)


Foto:privat

En glad mamma och en lillebror =)


Foto:privat

Mammas hund Miro va med oxå!


Foto:privat

Mitt brorsbarn Arvid!


Foto:privat

Min lillebror och jag! Vi ser ju verkligen överlyckliga ut =p


Foto:privat

Säg hej till publiken =) Min älskade Melvin!

Nu har barnen kommit in och äter lunch för fullt.
Sune (min farbror) Och hans tjej Birgitta är här och fikar å hälsar på.
Vi väntar på att Kristina och Melker ska komma upp oxå!

Mikael är på svansjön och fiskar med sin lillebror LG och pappa Nisse!

Underbart väder!

Alla är på väg ut för att fiska lite och grilla korv mm utom jag och mamma. Har inga skoter kläder som jag kan ha sen tror jag inte det skulle va en höjdare att åka skoter och va hög gravid!     



               
Så jag avstår. Mamma har blitt så förkyld, bara hon inte smittar mig!
       
                                                       

Sitter och kollar på vk´s hemsida emellanåt och tittar om dom uppdaterar nått om J där.
Det är så fruktansvärt =(  4 barn lämnar han efter sig, å frugan såklart =(
Man känner sig som nedslagen på nå vis.
Ett liv släcks så fort.

Kom ihåg att uppskatta varandra och ta vara på varandra. Kärlek åt alla!!! ♥

Vi ska få middag av farmor idag. Trevligt trevligt! Bidde fisksoppa idag!

Orättvist!

Så fort det går att ett liv släcks. usch! Man blir riktigt illamående. Mina tankar går till hans familj!
Nu är det verkligen förrädisk ute på sjöar odyl... Va meningen att Mikael och Melvin skulle ut på fjället och fiska imorron men det verkar inte bli nått som tur är, och Melvin hade då tusan inte fått följa med iaf! Är sååå rädd just nu! Man får respekt då det händer såna här saker! Helikoptern ar kört över här från borgafjäll!
Får rysningar bara jag tänker poå denna tragedi!

Över till något annat lite roligare! Kom upp till stugan på eftermiddagen. Ätit gott och nu ikväll har vi alla spelat monopol. Fast partiet är inte riktigt över än. Jag, Sebbe och morsan har åkt ut! Så nu får vi se vem av dom andra gubbarna som vinner.

Jag är så svullen så jag kan nästan inte gå längre =(  Fötterna är som runda bollar bokstavligt talat!
Nej nu ska man va lite social och fika en godare macka.

Tjingeling

Tö och städning!

Idag är det plusgrader här uppe i Dorotea. Men som tur är så kommer det in kyligare luft så det kommer inte va tö nå länge! Bra det!  Vädret är bra konstigt nuförtiden!

Idag har jag och Mikael städat hela lägenheten. Känns så skönt att ha det bortgjort. Å att min älskling hjälpte till. Eller han gjorde faktiskt det mesta! Så nu luktar det ny städat och är sååå fint!  Melvin drog faktiskt några strån till stacken oxå =)

Efter nyår har varit så ska min kära mor komma och hjälpa mig att ta bort alla julsaker och städa. Orkar inte göra allt själv. Så det är tur att det finns någon som vill hjälpa en.

Nu är Mikael och Melvin på sjöstreet och lastar en skoter och fixar lite! Troligtvis så far vi upp till lövsjön imorron. Mamma, pappa och Sebbe for dit idag! Vi ska fira nyår där så vi blir borta till torsdag eller fredag!
Min farbror med flickvän är uppe oxå. Dom bor i stockholm så man träffar dom inte så ofta!

Nej nu ska man ta upp och tina lite kycklingfilé och fixa iordning sig så man inte ser så trött ut! 

Å förresten, inte missa körslaget ikväll! Tycker det är ett väldans bra program! Dom är ju så duktiga! Å låtarna blir kanon bra då dom sjunger i kör!

Melle is in love

Japp, igår va det kärlek på hög nivå! Melvin och Ronja va överlyckliga över att äntligen få träffas. Går alldeles för länge mellan gångerna tycker dom!


Foto:privat

Ja här är ju turtur duvorna ♥ Dom hade så himla kul! Lekte och pratade hemlisar!

Vi fick massa god mat och dryck! Va jätte trevligt!


Foto:privat

Nått verkar va väldigt kul här iaf! LG, Alice, Mikael, Leon och Ingrid!

Strax innan vi skulle fara hem så följde LG med barnen ut och smällde lite raketer! LG vet precis hur man ska göra för att bli poppis bland barn. ALLA barn tycker om han! För han stojjar och leker med dom hela tiden!

Va skönt att få komma hem och lägga sig! Va jätte trött!


Julafton -08

Då har man avverkat julafton -08! Tänk va snabbt den dagen va över. Idag ska vi till Brocksjön på juldags middag. Vi är hur många som helst som ska va där så det kommer verkligen ta på krafterna. Hoppas jag orkar med utan att mitt humör ska ta över! Inte roligt att vara i min omgivning då jag blir irro ska ni veta. Man kan ju inte bara gå och lägga sig då man är på bortaplan heller. Kommer va utslut!
Hur som, julaftonen va jätte mysig och härlig hemma hos mamma och pappa. Barnen lekte och va nöjda hela tiden!



Foto: privat

Kusinerna framför granen =) Sååå snygga killar!

Melvin va hängig och trött. Ont i magen så han åt inget utan låg mest bara i soffan på eftermiddagen. Stackarn =(
Sen blev det massa mat innan Kalle Anka började..

    

Är ju inte så förtjust i julmat men lite fick man ju i sig iaf!


Foto:privat

En febrig Melvin och en trött mamma tittar på Kalle Anka!

                                                  

Hann inte knäppa kort på tomten som satt i grillkåtan och delade ut några paket till barnen. Så det blev bara några kort då mamma och pappa delade ut resten av alla klappar inne. Shit så mycket paket dom fick. Dom va ju överlyckliga. Melvin va mycket nöjd med alla sina klappar! Han fick jätte mycket fina och bra julklappar!

Men sen va det vi vuxnas tur att få klappar! Jag fick jätte bra saker. Presentkort på sportis och blomster, datorväska, stekpanna å bäst av allt, en digitalkamera av min kära mor och far =) Oj sååå glad jag blev. Fick även en dvd å lite annat. Eller jag och Mikael har ju fått det gemensamt!

Så här kommer några kort knäppta med den nya kameran. Äntligen slipper jag använda mobilen som kamera!

         
Foton:privata

Melvin fick ju ett nintendo ds så lyckan va total. Arvid tyckte det va mest lika kul. Dom satt ilag hela kvällen och spela =) 
Senare på kvällen kom ju min stora älskling och hälsade på. Det här va ju sista julen vi firade på olika håll. Nästa år har vi ju en krabat som nästan kommer kunna gå =) 

Hoppas ni andra haft en lika underbar julafton som vi!

Melvin är med Mikael och prov åker sin snowboard han fick av Mikael. Han va så glas imorse då han inte hade någon feber. han vill ju så gärna träffa Ronja idag och leka. Dom har ju inte träffats sen sommaren-07 och det är ju verkligen längesen!

Nej nu ska man ta och piffa upp sig lite! Tjingeling så länge


 






Full rulle och spelkväll blandat med ajaj

Ja idag har det varit fullt ös medvetslös! Men har då hunnit med allt som skulle göras. Nu är det lugna puckar inför imorron. Endast en hög lotter skall inhandlas till familjen. En tradition jag har är att ge alla en triss på julaftonsmorgonen =) Gud så mysigt att det är julafton imorrron!

Efter middagen hade jag sååå ont i magen så jag trodde nästan att vi skulle behöva fara iväg. Men som tur avtog det hela. Men satan vilken ischias jag har! Min älskade lillebror kom förbi och hade köpt skoter glasögon till Melvin! oj så glad han blev! Slagit in dom sista julklapparna oxå.

Nu ska vi fortsätta vårat parti monopol som vi inte hann avsluta i söndags! Glögg till Ninuz och dom andra skulle dricka en godare grogg! Melvin ska få låna datorn och spela lite spel =)

Önskar en jätte trevlig kväll så här före julafton!

Och en riktigt God Jul till er alla

                                  

Fixa det sista

ska jag göra idag! Jag och Malin ska hitta nån fin julgrupp eller nått liknande åt våra svärisar och mormor Alice! Överlämna det och önska en god jul. Jag firar jul hos mina päron så därför ger vi dom det idag istället!

Längtar tills imorron! Ska bli så mysigt. Och hela familjen ska nog ut och sparka så jag får nog fråga min pappa lite snällt om han kan skjutsa mig så jag oxå kan följa med. Hoppas på bra väder imorron oxå =)

Mikael, Melvin och min lillebror har farit ut för att köra skoter. Dom skulle till sallsjön (där vi har våran stuga) en sväng och kolla läget. Hämta hem ett spel vi har där, Med andra ord! Älskar det spelet så det ska med upp till lövsjön när vi far dit.

Nej om man ska försöka piffa upp sig lite så inte man skrämmer slag på människorna på byn idag. Ha ha!
Man känner sig mest bara svullen och tjock just nu.

På återseende

                                                                     

Äntligen =)

Lyckan är gjord!!! Internet är fixat, fort va det gjort =) Känns rätt så ovanligt att man har dator och internet. Har inte haft det på snart 6,5 år! Det är lång tid det! Är då överlycklig iaf!

Har nyss kommit hem från mor och far. Fick go middag där idag! Skönt att man slapp laga egen mat!
Mikael och Melvin är ute och yrar så då måste man passa på att kolla läget här. Mikael påstår att jag bara kommer sitta vid datorn hela tiden nu och bli beroende. Tror att han kommer ha rätt! Ha ha!!

Snart julafton! Det är så kul att se spänningen och förväntningarna i barnens ögon. Arvid (mitt brorsbarn) har nedräkning! Man märker att Melle blivit lite äldre för han är inte alls lika uppspelt som hans kusiner är!

Annars så sitter man och väntar på ett mess, har en kompis som åkt in på BB idag =) Så jag hoppas det går bra och att det inte drar ut på tiden så mycket!

Nej nu ska jag spana vidare =)

                                                  

Monopol

Ikväll kom min kära lillebror förbi så då blev de massa poppe å vi började spela monopol. Men han skulle upp tidigt för att kolla på en skoter i övik och Mikael ska jobba i villis en stund imorron så vi fick avbryta spelet och fortsätta imorron kväll istället :-) Idag har vi klätt granen å de är bland de fulaste jag sett! Garvar varje gång jag tittar på den! Annars har dagen bara varit lugn. Men imorron så kommer ju äntligen min vilding! Shit så vi längtar efter han! Natti natti säger jag nu :-)

Glögg, kakor och knäck!

Ikväll sitter vi i mamma och pappas mysiga grillkåta och dricker glögg och äter MASSA gott! Nu rullar man snart fram! Vi tjejer har gått in med barnen så dom får leka av sig lite. Finns ju inte så mycket yta att leka på i kåtan och där står det ju dessutom en kamin! En mycket varm sådan!

På eftermiddagen så kokade jag och älsklingen lakritskola! Mycket goda blev dom =)
Har inte mått så bra idag =( Badade lite för länge å hade nog lite för varmt vatten! Inte bra! Har varit helt knäckt hela dagen!
Så nu hädanefter blir det snabb bad bara!

Igår så kom mannen in med granen men vi har inte klätt den än. Blir senare ikväll eller imorron bitti! Hämtade även ut min dator igår =) Och installerade lite program! Så till veckan ska jag förhoppningsvis få igång internet oxå! LÄNGTAR!!! Då kan jag ju bli bättre på att svara på era kommentarer oxå =)

Ha en trevlig kväll!

Dax för koll igen

Imorron ska man till barnmorskan på koll igen. Och förhoppningsvis så får jag låna förlossningsfilmen imorron. Mikael måste ju få se va han har att vänta :-P Han har ju aldrig varit med om en förlossning. Sen blire väl ingen koll förrän i januari. Å då kan man ju få närsomhelst. Oj oj!! Men ut ska den ju! Nu ska jag fortsätta se Ödets makt klart innan jag somnar in. Hoppas jag slipper alla dessa mardrömmar inatt. Drömmer hemskheter hela tiden. Skit jobbigt! Natti natti

SNART

Äre fredag! Å då kommer Mikael äntligen hem. Ska bli hur underbart som helst med sällskap! Idag har man varit å toppat håret hos världens bästa Bettan! Så nästa gång man ska dit får bebben hänga på! Hälsade på svägerskan Kristina å mina söta brorsbarn Arvid och Melker. Ska bli så kul att få fira jul med allihopa. De gör vi ju bara vartannat år. Lillebror kommer hem imorron och är hemma i 2 v :-) KUL! Min söta mamma va förbi en sväng å höll mig lite sällskap ikväll. Tack kära mor!

TRÅKIGT!!!

Ja jag har så grymt tråkigt. Gör inget annat än å bara sitta i denna soffa. Har ingen ork att varken städa eller baka. De är som om luften gått ur en. Längtar till fredag kväll då Mikael kommer hem för då har man lite sällskap iaf! Fy så jag gnäller :-P På lördag ska vi klä granen förhoppningsvis, och koka lakritskola. Dricka glögg i kåtan med min familj. Mys mys mys hela helgen! Å på måndag kommer Melvin hem, Jippi :-D Å Melvins sista julklappar har anlänt! Alla tiders. Jäkla skit väder vi har idag :(

Utmanad/tidsfördriv

Har blivit utmanad av Malin

Tre saker jag inte kan vara utan: Mobilen, bilen och min familj! 

Tre saker jag ångrar: Att jag inte engagerade mig mer i skolan (ur usla betyg), sen finns det väl en del andra saker jag ångrar men det tänker jag inte skriva här!

Tre saker som gör mig glad: Min familj, vännerna och min andra familj (mamma, pappa osv)

Tre saker som gör mig arg: Skitsnack, osämja, orättvisor

Tre människor jag beundrar: Hmmm, beundrar väl inte direkt någon speciell människa. Utan jag beundrar alla som är starka, dom som måste stå ut med värk hela tiden och ändå är glada och orkar stötta andra! Dom som blivit utsatta för övergrepp och våld och lyckas ta sig ur det mm...

Tre saker jag skulle vilja göra: Fara utomlands då barnen blivit större, sen vet jag faktiskt inte nå mer!! 

Tre maträtter eller ingridienser jag gillar i köket: tacos, palt och spagetti & köttfärssås

Tre Tv program jag ser:  Desperata husfruar, grey´s och vänner

Tre saker jag har med mig i livet:  Underbara minnen, vänner som är guld värda och erfarenheter!

Tre saker på önskelistan: PENGAR, en ny mobil och en frisk bebbe

Tre bloggar jag utmanar: Marianne, Angelica, Sanna

prinskorvar!

Mmmmm, mina fingrar ser ut som prinskorvar =( Sväller som tusan! Känner att jag samlar vätska som tusan! Inte så skönt det!

                                                   

Men det är inte så mycket att göra åt!
Har iaf lyckats få lite frisk luft idag! Men risken finns att jag är soff liggandes resten av kvällen nu när jag varit ute och gått!
Men i övrigt så äre bara fint, magen växer och det boxas för fullt därinne =)  det är en livlig krabat!
Håller på att längta ihjäl mig alltså!

Jag och mamma har suttit och kollat på skrattande bebisar på You tube. Shit så gulligt. Man kan då inte se sig mätt på dom små liven!

                                                    

Kan då inte förstå att jag redan är v 34 =) Wiiie!!!!
             

Beställt =)

Ja då har jag beställt mobilt bredband via telia. Hoppas det funkar bra och att vi blir nöjda! Man har ju inte så många att fråga om sånt här så man fick vackert klara sig själv. Hoppas jag beställt rätt nu då!! Brukar ju kunna lyckas med det mesta! Så efter nyår kanske man har både dator och internet! Känns väldigt ovant faktiskt! Å det ska bli sååå skönt att inte måste fara runt byn och låna dator bara för att kunna betala räkningar tex!

Mörkare och mörkare

Jag som alltid haft blont hår har nu börjat bli mörkare och mörkare. Mamma kom och tonade håret på mig idag för shit vilken utväxt jag hade. Inte direkt snyggt. Men de skulle va intressant att se vilken hårfärg jag egentligen har nu. Har varit och kollat på då Melvin spelade innebandy. Men de gör nästan ont att se han då jag vet att jag inte kunde ta med mig han hem :-( Ingen kan förstå hur de känns förrän dom är i samma situation! Nu ska man ta å lösa lite korsord och invänta John Blund!

Kan inte sova :-(

Fy så jobbigt, kan inte somna. Har legat och läst, löst korsord. Men inget hjälper. Jag vill sooova!! I lördags så beställde jag en dator iaf och nu i veckan ska jag fixa internet. Känns ju hur bra som helst. Äntligen ska jag oxå få bli en dator nörd :-P Känns som de är evigheter tills Melvin kommer hem igen! Känns som han har varit borta i evigheter. Men om han ska spela innebandy imorron så ska jag nog dit å titta! Mikael har dragit på jobbet men snart är vi ledig ilag alla 3. LÄNGTAR!!!

En dusch nästa...

Ja OM man nu ska ut ikväll så må man väl dra sig hemåt och "fixa" sig iordning. Men det känns ju inge kul då man inte har nå kläder att ha och då man ser ut som man gör =(  men man får väl göra det bästa av saken! Ha ha!

                                                                    

Sen ska jag ta och passa på att tacka för alla som uppvaktat mig på min födelsedag! ♥
Det värmer så gott

    

Har fått så fina presenter! Och Malin kom med den godaste =)  Mums!! Tack så hemskt mycket

                                             

 Hoppas ni får en trevlig kväll därute! Rätt va det är så kanske man tittar in en sväng till ikväll!

Julklappar!

Ja nu har jag fixat Melvins julklappar klart! Tur cdon finns =) Hittade ju allt där så nu slipper lillebror springa runt å handla åt mig iaf! Jag hoppas nu att spelet + alla spel till kommer att hinna fram innan jul!

Igår drack vi lite glögg hos Alice, men det va ju Idol final så jag och Malin for hem till mig och kollade på den där! I lugn och ro! hade såååå grymt int igår så jag trodde jag skulle tvärdö!!! Men idag känns det lite bättre iaf! Man måste tänka sig för va man gör, att va ute och gå är det värsta jag kan utsätta min kropp för!



Idag äre lucia och jag skulle tro att älsklingen ska ut på hotellet och svira lös. För det är sista kvällen hotellet är öppet på länge! Det ska bytas ägare och renoveras! Tur ja har svägerskan kan jag umgås med =) Man får väl fara å titta läget på hotellet och skulle man bli less så äre ju bara att fara hem.

            
                                                        
Ja så här lär man ju inte se ut men det finns kanske andra som druckit lite för mycket där =P När man är nykter och går ut kan man faktiskt få se diverse saker!

God morgon!

Oj så duktig dom va alla barnen igår. Och de va hur mycket folk som helst som va där å titta! For sedan hem för mamma och pappa satt å vänta. Åt go tårta å öppna paket! Me like ;-) Men bäst va de ju när älsklingen kom hem och sa va han skulle ge mig - EN DATOR! Äntligen. Blev ju hur glad som helst. Vilken bra present/julklapp. Nu måste ja bara bestämma via vilket bolag jag ska ha internet. Men de lutar åt telia! Någon som har något annat förslag eller vet om telia är bra?

Ytterligare ett år har gått

Tiden springer iväg! Tyckte ja nyss fyllde 20 :-P men de är bara att inse att man inte är någon ungdom längre. Tack för alla gratulationer som jag redan hunnit få :-) Man blir så glad. Ikväll ska jag fara å kolla på Melvin å alla andra barn på deras luciaföreställning. Dom är SÅ otroligt duktiga! Kommer börja gråta, de gör ja jämt! Nej nu äre väl till att kliva upp och göra någon nytta :) Ha en kanon dag gott folk för det ska jag ha! Tjingeling :-)

Onsdag!

Ja idag va jag på lunch date med Linda och LM, alltid trevligt. Sen va jag och LM på amningskurs, blev inge klokare iaf. Visste ju allt redan. Sen hämta Miro, de har varit svin kallt ute idag så han fick va med mig ikväll då både mamma å pappa jobbade kväll. Min storebror m fam kom och grattade mig en dag i förskott så vi har ätit go tårta :-) Imorron måste jag göra en till! Ikväll har jag suttit och slagit in massa paket. Tycker de är SÅ roligt att göra de. Nu ropar sängen på mig! Natti natti

Villis!

Idag så for jag och mamma till villis för att försöka hitta lite fler julklappar. Några hittade vi iaf =) Mest till barnen och det är ju dom som ska ha julklappar egentligen. Men har ju gjort bort mina bröders julklappar, melvins klappar och min älskade farmor och farfars klappar! Härliga tider! Värst äre ju att köpa till Mikael. Va köper man till en som har det mesta och när han hittar nått han behöver så köper han det själv?? Han är så svår att köpa till!! Tar tacksam emot lite förslag!

Fick middag hos mami och papi idag, mums! Å sen är det såå mycket trevligare att äta då man har sällskap. Annars hoppar jag lätt över maten!
Ska börja dra mig hemåt och krypa upp i soffan. Ikväll blire lugna puckar å bara mys. Ska ta en titt på de desperata husfruarna! Säsongens sista avsnitt äre ju! Spännande...

Har köpt polkagrisar som man kan hänga i granen idag. Mikael har ju klätt en liten adventsgran som är hans lilla gulligull. Han har fått klätt som han vill. Och jag kan säga att det INTE är min stil men han fick göra som han ville och han va nöjd som ett barn på julafton! Tänkte då överraska han med lite godis i granen =)

Mamma har nu stickat klart två mössor. En till mig och en ska ju bästaste Malin få =) Hon är för go min mor!

i övrigt så är det verligen svin kallt här idag, och kylan ska tydligen hålla i sig några dagar!
Imorron så är det lunch med LM och Linda! Ska bli väldigt trevligt. Och nu är det inte alls länge kvar förrän Sigge/Hilma kommer ut! (LM å Connys bebbe!) Sen går det ju bara en vecka eller två (förhoppningsvis) så kommer våran bebbe ut =)

Längtar såååå!!!! Köpte små bebis nappar idag =) Vilken härlig känsla. Måste ju snart inhandla blöjor, amningskupor och allt annat som behövs =)

Ha en super trevlig kväll gott folk!

                                           


Tänk att julen snart är här =)  Känner mig som ett litet barn. och att vi får ha Melvin hos oss hela jul och nyår! Kan inte bli bättre faktiskt!

                   

Juldagen -07 uppe i stugan i lövsjön =)
      


Saknaden är redan stor!

Idag for Melvin till sin pappa! Saknar han sååå mycket redan! han är ju mitt hjärtegull och det är en pina att va utan han i två veckor. Längtar som tusan tills han kommer hem igen för då är vi ledig hela familjen i 2 veckor. Va mycket mys och roligt vi ska ha då! Wiiie!! Fast man lär ju va gigantisk och inte orka så mycket men huvudsaken är att jag får va med mina två älsklingar!!

                                                               

Nu ska jag hem och sooova!!! Jag och mamma ska dra till villis imorron och shoppa lite julklappar, hoppas jag iaf! Vill göra bort så många som möjligt! Har en hel hög som jag måste slå in hemma innan Melvin hittar dom!!
Han ska få ett nintendo ds lite i julklapp plus två spel till. Han kommer bli överlycklig!

                                                                           

Fast han ska få en i svart, inte vitt! Tur jag har en lillebror i umeå som ska få inhandla den åt oss!

Natti natti säger jag =)

Pyssel kväll =)

När vi kommit hem till Malin så åt vi lite mat och såg en film. Som vanligt så blev det en rysare!
Sen kom Therese och Victoria och då kunde våran pysselkväll börja! Här är några bilder från kvällen
!

         
 Victoria gör julkort               Malin målar Nisse              T gjorde fina glas lyktor


       
T´s apelsin                          Massa glögg blev det!      

      
Färdig Nisse och Nissa                                                julgrupp =)

        
T´s smått och gott korg         Och hon bjöd på saffrans muffins. Mums

tack tjejer för en super trevlig kväll ♥


Strömsund

Följde med Malin till ström en sväng idag! Hon kom och hämtade upp mig och jag va sååå trött så ögonen gick i kors! Har verkligen sovit som en kratta! Men vi brummade iväg trots trötthet =)



För Asterix skulle ju till veterinären på besök idag!

                                                           

Fast han va ju inte sjuk utan han skulle klippa klorna. Men det tyckte han inte om så vi tyckte sååå synd om han =(

Sen for vi å åt frukost på Simon. Å handlade lite på dollar å på Lek o papper innan vi drog hemåt. Har iaf fixat 3 julklappar idag =) Very bra! Shoppade lös lite på hemmaplan oxå!

Det har vräkt ner snö idag! Så nog har vi mycket snö nu alltid! Det va en hemsk snörök då vi drog hemöver! Usch!

Award

Ja jag har ju fått en award av Marianne tack så hemskt mycket för det! Blev ju jätte glad!
Tycker om din blogg oxå =) Eftersom du fått en award så skickar jag den inte vidare men läser din dagligen!








Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.

2. Länka till den bloggen du fick den ifrån

3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.

4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Eftersom denna award har gått lite runt runt så äre så svårt att föra den vidare. Alla som jag vill nominera har ju fått den! Men inget att göra åt =)

1. Den första går till min svägerska/vän Malin Tycker om hennes blogg helt enkelt. Se va hon och Asterix har för sig emellanåt!

2. Går till Lurans blogg. Påhittigare och pyssligare männsiska får man leta efter! Helt underbar blogg =)

3. Min vän Angel får en award oxå. Tycker det är så himla bra att hon har en blogg så jag blir uppdaterad i hennes liv!

4. Sanna är ju en given människa som ska ha en award. Hon kan inte få för många! Följer henne dagligen i hennes liv. Med och motgångar! Hon är en underbar människa denna Sanna =)  Like you!

5. Självklart ska Lovisa  ha en award! Hon är en kämpe! Hon kämpar på trots värk i rygg å andra åkommer! Å vilka bakverk hon gör! Är grymt imponerad!!

Sen är det många andras bloggar jag läser oxå, men dessa är mina favoriter!
Har inte tid att sitta här just nu!

Ha en strålande dag gott folk =)


Promenaden

som jag tog igår hjälpte inte så mycket mot min hängighet, vilket ord jag fick till =p
Men Melvin tyckte det va härligt iaf!


foto: privat

Men kom på igår att orsaken till att jag inte mådde bra måste ha berott på att jag missköter maten så mycket! Åt ju typ bara middag igår =( Måste verkligen ta och skärpa till mig!! Så idag har jag även ätit frukost iaf! Å till middag blire kycklingfilé a la Nina! Mye gott!!

Nej nu ska man hem och slänga sig i duschen innan man ska hämta Melle. Älsklingen for till villis och klippte sig idag men orkade inte följa med. Ska ju följa med Malin till ström på måndag och på tisdag ska jag och mamma till villis å shoppa lite =)

Små glimtar av julen

hemma hos oss... Har ju inte knäppt så mycket kort från vårat julstök men några bilder på mitt älskade tomtehus kan jag visa upp. Och igår fick Melvin modellera i kalendern så han tog och gjorde tomtegubbar och skoter å lite sånt som fick pryda sin plats vid tomtens hus =)


Foto:privat


Foto: privat


Foto:privat

Har inte riktigt fått till det som jag vill, men det kanske kommer innan julen är slut får jag hoppas!
Det är min farfar som gör dessa tomtehus. Vi har ett allihopa i vår familj!


Foto: privat

Här är min stora älsklings "avancerade" adventskalender. Men ack så glad han blev för två dagar i rad har han faktiskt vunnit på lotterna. Å godis är ju det bästa han vet! Så han är hel nöjd! Så nu hoppas jag att det är jag som får en kalender nästa år =)

Polar besök!

Jag tog och gjorde en tårta å for till mina kära arbetskamrater igår. Melvin fick hänga på. Han tycker det är så roligt där.
Önskar verkligen man hade samma kunskaper som Lovisa då det gäller att dekorera tårtor. Min blev så simpel så man vågar inte ens visa upp den! Ha ha. Man huvudsaken den blev god å det blev den! Fick klart godkänd och dom tyckte jag kunde komma tilllbaka nästa vecka!

Fick ju träffa min monkey Stina en sväng och det är alltid ett nöje. Hon och Jerry hade dekorerat så fint inne på förmonteringen!


Foto: privat

Stina in action på min gamla arbetsstation! Va som tvungen att lägga in denna bild, sorry Schtaijna!



Min lilla linslus ville oxå vara med på en bild =)

På lördag ska vi på firmafest! Blir tre rätters på hotelet. Inte för att det direkt blir någon fest för min del så ska det bli kul att fara å få träffa allihopa igen =)  har ju till å med köpt nya kläder! Jag lär väl fara hem efter man ätit, beroende på orken.

Mamma och pappa och Sebastian (som kommer hem idag, jippi) ska ta hand om Melvin, Arvid och Melker medans vi andra är och har roligt! Men dom lär ha skoj oxå. Dom ska ju få baka pepparkakor och mysa på!


Skol foto -08

Ja så här fin blev min kille på sitt skolfotot iår =)

                                             

                                              Foto. privat

Blir ju inte så snyggt då man knäpper kort på ett kort via mobilen men det får duga =) Det är så roligt att se från år till år hur mycket dom förändras. Det är stor skillnad från förra året. man ser att han blivit äldre. Min stora kille!

Hängig :-(

Har ingen bra dag idag. Mår inge vidare! Tur att Mikael är hemma och kan hjälpa till lite. Jag ligger mest i sängen. Men har iaf varit iväg på mitt jobb och bjudit på fika. Bilder kommer troligtvis imorron (om jag är piggare) Har även fått en award idag :-) Tack Marianne. Ska ta itu med den så fort jag sitter vid en dator. Ska ta en liten promenad och se om jag blir piggare av lite frisk luft. Allt såg iaf bra ut igår då jag va på mvc på koll. Känns bra det :-) Ha en trevlig kväll gott folk

Gott och blandat!

Har suttit och tittat igenom massa gamla kort kort på mammas dator och hittade några att lägga ut. Skulle ha kunnat lägga ut hur många som helst med deras dator är det ju sirap i!!!! Tar gigantisk lång tid allt!!
Men några kort blev det iaf!

                                                  

Jag och min älskade farmor på hennes 75-års dag i somras =)

                                                  
Juldagen -07                                                                      Storfiskar´n -08



Melvin på hans skolavslutning i juni-08
                                                   


Andas =)

Ja då har man varit och lärt sig att andas igenom dom kommande värkarna! Men det va bara jag och Annso där. Dom andra som skulle va med kunde inte.  Men det funka ju fint ändå =) Och det va himla kul att få surr lite med Annso oxå.

Fick en massa info och papper! Helt okej. Ska få låna hem en förlossningsfilm i helgen eller till veckan. Ska bli intressant å se va Mikael kommer tycka om den.
Men börjar gruva ännu mer nu för dagen D... Ajajajaj!! Det är ju en smärta som är utan dess like! Men ut ska dom ju!

Melvin har fått va hos momma en stund. Å middag fick vi oxå. Mums! Så nu äre till att bege sig hemåt! Se om man fått någon rolig post typ! Annars blire nog bara en lugn hemmakväll ikväll!

Ska till Aina igen imorron. Gruvar, för då ska man ställa sig på vågen igen =(

Paketöppning

Varje morgon nu när Melvin är hos oss så får han ju öppna ett paket! Inge problem att få upp han på mornarna nu!
Men ack sååå trött han är ändå, vilket syns väldigt väl på denna bild som jag knäppte imorse =)



Foto: privat

Men såå glad han är över dessa små paket! Men jag kommer ju ihåg själv hur otroligt roligt det va att få ett paket varje morgon. Helst på helgen för då va det något extra roligt i paketen =)

Ikväll ska jag fixa iordning min stora älsklingens kalender! Shit så glad han kommer bli imorron kväll då han får se va hans älskade flickvän gjort åt han ♥


Magen

Den växer. Är nu i vecka 32! Shit pommes, snart är man två barns förälder! Otroligt alltså! Längatr efter det lilla knytet! Å att få se Mikael in action med en bajja blöja första gången! ha ha!

                                                                     

Ska ner på mvc alldeles snart på profylax kurs, eller va det nu heter =)  och imorron äre koll igen. Är lite lur på om mitt järnvärde inte är som det ska för jag är sjukt onormalt trött!!!!



                                                                        
 

Lite dålig kvalité på kortet! Men man ser ändå ut som en valross ( eller som en schimpans enligt Melle)

En sockerbagare här bor i staden...

Tänkte lägga ut lite bilder från de senaste dagarna nu när jag sitter vid en dator!

                                         

                                          Melvin bakar pepparkakor =)

                                        

                                        saffrans bullar i långpanna =) Very goood!!!!

Rekommenderar denna starkt! Nu lade jag inte i några russin eftersom jag INTE tycker om dom! Men dom som diggar dom där små skrynkliga sakerna kan ju lägga i en hög!
har även fått en beställning på arraksbollar av man svärfar så jag ska baka en sats till han! När jag har tid och lust!

Arraksbollar:

1 paket sockerkaksmix
2 msk kakao
0,5 dl arrakspunsch
0.5 dl vatten
100 gr smält smör

Chokladströssel att rulla dom i
små kaksformar att lägga dom i

Förvara smeten i kylskåpet i ca 45 min innan ni påbörjar rullningen! Annars går det på tok (jag veta)


Bakning :-)

Idag har jag varit halv död mest hela dagen! Gårdagens bravader tog knäcken på mig! Men har iaf lyckats baka lussebullar i långpanna! Gjorde om ett recept jag hade så de blev lussebullar istället. Klart godkända! Riktigt Mumsiga. Har tvättat en massa och kollat på då Melvin va på sin innebandy träning, ikväll va han verkligen på G alltså. Nu har jag lagt mig i soffan och inväntar lite julsång av Sanna, Shirley och Sonja! Såg att skivan fanns på OKQ8. Måste kanske köpa den :-) Trevlig kväll


RSS 2.0